Kaj so piškotki?

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobilnih telefonih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da se z novo zakonodajo (ZEKom-1) spreminja način obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do  medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene, kar pa želi zakonodajalec z novelo zakona ZEKom-1 preprečiti.

Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo v priročniku informacijske pooblaščenke.


Piškotki na naših domenah: trgovina-figura.si, sexy-perilo.si, bodyeffect.si, active-fit.si, figura-ms.si

Na spletnih straneh figura-ms.si, trgovina-figura.si že od samega začetka in ves čas, ko ste nas obiskovali, uporabljamo t.i. »piškotke«, tehnično sredstvo, s pomočjo katerih omogočamo enostavnejšo prijavo, spremljamo najbolj zanimive strani ipd., s pomočjo vsega tega pa izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in udobnejši nakup oblačil na spletu.

 

Na spletnih straneh trgovina-figura.si uporabljamo naslednje piškotke:

 

 • Piškotki za boljše delovanje spletne strani
  Med te piškotke spadajo piškotki, ki uporabniku omogočajo prilagajanje spletnih strani uporabnikovem aparatu s katerim je obiskal stran (mobilne napreve, računalnik, tablični računalnik)

 • Strinjanje z vsebino za odrasle
  Na spletni trgovini trgovina-figura.si se z uporabo piškotkov strinjate in soglašate z prikazovanjem slik, ki niso primerne za mladoletne osebe. Z tem soglasjem se vam namesti dodatni piškotek, ki upravlja soglasje. Trajanje tega piškotka je omejeno na 1 dan.

 • Piškotki za prijavo uporabnikov
  Za prijavljanje registriranih uporabnikov na spletnih straneh trgovina-figura.si uporabljamo piškotek z daljšo življenjsko dobo (480 ur ali 20 dni) in svojim uporabnikom s tem omogočamo, da jim prijavnih podatkov ni treba vpisovati vsakič, ko obiščejo našo spletno stran.

 • Piškotek, namenjen analitiki Google Analitics (merjenje obiskanosti spletnih strani)
  Piškotek se uporablja za izdelavo analiz obiskanosti, ki so na voljo izključno podjetju Figura-Ms d.o.o., Črnomelj

 • Piškotek, namenjen Facebook oglaševanju (merjenje obiskanosti spletnih strani) Piškotek se uporablja za izdelavo analiz obiskanosti in oglaševanja, ki so na voljo izključno podjetju Figura-Ms d.o.o., Črnomelj

 • Piškotek, namenjen prijavi na obveščanje Piškotek se uporablja za vodenje evidence ali ste se prijavili na naše obveščanje

 • Piškotek sistema Zopim piškotek se uporablja pri uporabi pogovora v živo

Spletne strani trgovina-figura.si ne uporablja t. i. "invazivnih" piškotkov, tj. piškotkov, ki bi se uporabljali za zbiranje (in posredovanje) podrobnih podatkov o uporabnikih, oglaševanje, trženje ali v druge namene, ki bi pomenili poseg v zasebnost uporabnikov.


Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Želimo vam veliko užitkov pri nakupovanju na naši spletni strani

Ekipa podjetja Figura-Ms d.o.o.
Tel: +38673052090

Za optimalno delovanje uporabljamo piškotke. Preberi več